myschool.com.ng
Mobile Site

RSS
tw
g+
fb
Username » Password » » Forgot Password?
Join Myschool

Some Likely JAMB Questions from "In Dependence" - Can you answer them?

Posted: 11-Apr-2017 [07:32:08] into Jamb by Myschool for school | 208 Comments


Share this with family & friends...

A myschooler (Femzs) wrote us and said he had come across 30 possible JAMB questions from the new novel, "In Dependence". His problem however, is that the correct answers are difficult to come by.

Those who have read the book, and are quite conversant with the possible answers, please help debate and provide answers to these 30 questions using the comment box;

Also Read: 20 Possible Questions from JAMB's "IN DEPENDENCE"

If you are looking for the correct answers, please read all comments.

*PREVIEW ON IN DEPENDENCE QUESTIONS*
=====================
=====================
*30* *QUESTIONS
*GET READY TO RUMBLE*
*1*Tayo's mother died on her way to____?
(a)Abuja
(b)oxford
(c)Lagos
(b)Benin

*2*where did ike work?
(a)In a bar
(b)in the ministry of education
(c)as a British council
(d)as a business man

*3*which word akin's uncle have a penchant for?
(a)Come nearer
(b)you follow
(c)Yowa
(d)left out

*4*who told Tayo his mother was dead?
(a)His friend
(b)ike
(c)modupe
(d)Miriam

*5*what game did akin's uncle start with his friends?
(a)Football
(b)Tennis
(c)Ayo
(d)Ludo

*6*what is the name of akin's uncle boss?
(a)John Lee
(b)Lugard
(c)Lord lugard
(d)Fred

*7*whom did Tayo think of whenever he was with Helene?
(a)Christine
(b)Vanessa
(c)Modupe
(d)his mother

*8*what was written on kemi's snoopy night dress?
(a)Love is the whole world
(b)Rock my style
(c)Love my style love me
(d)kiss my ass

*9*where did ajayis always fly to for the summer holidays?
(a)Abuja
(b)Hong Kong
(c)Lagos
(d)England

*10*in what year did uncle kayode get married to Helene?
(a)1975
(b)1964
(c)1987
(d)1974

Also Read: Summary of "In Dependence"JAMB New Book For 2017 UTME Candidates

*11*how old was Miriam's pregnancy as at the time they visited the yelwa club?
(a)5weeks
(b)3 months
(c)5months
(d)3weeks

*12*who called out on greetings as Tayo and his family entered the lounge in yelwa club?
(a)Abraham
(b)Ibrahim
(c)Vanessa
(d)Christine

*13*what was the name of Tayo's daughter?
(a)Kardashian
(b)lily
(c)kemi
(d)funke

*14* who phoned Tayo last week to congratulate him on his manuscript?
(a)His friends
(b)his friends
(c)his colleagues
(d)his publisher's

*15*what was the name of salamatou's son?
(a)Suleiman
(b)Abubakar
(c)David
(d)ike

*16*when was tayo's family house normally quiet?
(a)Monday morning
(b)Friday morning
(c)Sunday morning
(d)Saturday evening

*17*what did Tayo and Vanessa order when they got to the restaurant in Lagos?
(a)Rice and beans
(b)Rice and stew
(c)Rice and plantains
(d)coffee

*18*what was the name of Tayo's neighborhood drunk in his home town in ibadan?
(a)Jimoh
(b)micheal
(c)Dele
(d)Fred

*19*who was the most successful trader along the west African coast?.
(a)Tayo's Auntie
(b)Tayo's mother
(c)Tayo's sister
(d)Tayo's mother in Law

*20*what was the name of Oxford finest hotel?
(a)Royal Hotel
(b)The Randolph Hotel
(c)Super motion hotel
(d)Oxford Hotel and suit

*21*what was the name of Yusuf's current girlfriend?
(a)Amina
(b)yemi
(c)Joyce
(d)femi

*22*What did tunde refuse to have at the party in his house?
(a)wordly music
(b)smooching
(c)drinks
(d)dance

*23*Tunde's room was designed to be what?
(a)Hotel
(b)A lounge
(c)a slf con
(d)a mansion

*24*The name of Tayo's cousin was?
(a)Bayo
(b)Tumi
(c)Tunde
(d)jumoke

*25*where did Tayo accompany tunde to?
(a)The club
(b)the bakery
(c)the restaurant
(d)Vanessa's house

*26*where was Yusuf working at?
(a)The bakery
(b)At the clinic
(c)At the hospital
(d)At the bank

*27*what did Tayo aspire to be in the future!
(a)A teacher
(b)an accountant
(c)a drunk
(d)an entrepreneur

*28*what is the name of Vanessa's father!
(a)Michael
(b)Olamide
(c)Jonathan.
(d)buhari

*29*who drove to fetch uncle tony from station when he arrived France?.
(a)Tunde
(b)Tayo
(c)Jane
(d)kemi

*30*who was never asking but announcing?
(a)Nancy Mordovia
(b)Nancy Morx
(c)Nancy mordoch
(d)Nancy Bradford.

Tnks and Bless u

To Practice JAMB 2017 CBT online for free - Click Here

To Download CBT Mobile App - Click Here

To Download CBT Software for Computer Systems - Click Here



Advertisements

Other Official News From School

Other Latest Jamb News

More on Jamb


Comments (208)
abiodun oluwayemi says;
thank u very much
11-Apr-2017 07:30:25 ·
Abdullahirabiukurfi1 says;
I haven't read d novel yet please someone should help us out
11-Apr-2017 07:30:27 ·
blackfur; same here
25-Apr-2017 00:32:06 ·
ellasabras; better go and read it cos no amount of summary can help
09-May-2017 17:42:49 ·
Deelder says;
I don't even need to read the novel again self I need to study these questions
11-Apr-2017 07:39:49 ·
Quirinius; After studying how would you be able to answer them?
27-Apr-2017 23:27:45 ·
Deelder; Like yday I saw two questions in my mock exam so wat do I need to read in DAT borin novel of a tin
30-Apr-2017 14:26:15 ·
chizzyflora; the novel is interesting just discipline your self and try to read. this are likely questions not the real questions.
01-May-2017 09:03:32 ·
ellasabras; be decieving yourself. i was like this too. jamb is not interested in some little questions. they will give u something that they maybe hid in the contexts of the book that even the summaries and question did not think of.... jamb officals will laugh when they see the likely questions.. so this is my advice...thanks
09-May-2017 17:47:22 ·
phurlar; How was the mock, I didn't get the chance to do it, hope it was okay, especially the english
10-May-2017 04:11:42 ·
Deelder; @ellasabras u mean jamb will ask questions like
1. How do the leave fall from the tree when tayo got to the port.
2. How does the ship moves



So think and study hard don't die on one subject focus on the other three ......
To me u don't knw what av read and what I knw about the literature text so forget
11-May-2017 21:09:43 ·
ellasabras; e go shock you
12-May-2017 14:20:33 ·
sodiq bn fatai says;
The questions are not that hard if you read the novel, reading the novel needs dedication.
11-Apr-2017 08:13:40 ·
sodiq bn fatai says;
The novel is very interesting if you follow up closely
11-Apr-2017 08:14:53 ·
albert55; good, who called tayo that his mother was dead?
21-Apr-2017 20:44:56 ·
chynel; Miriam
22-Apr-2017 11:22:32 ·
Jeriano059; Miriam was the one that told Tayo when he just came back from a town...
09-May-2017 13:39:40 ·
idang friday; no body called him cus his phone was not reachable, it was miriam his wife that told him when he arrive home.
12-May-2017 12:37:15 ·
peter samson says;
Question 24 Tayo has two cousin...cousin Tunde and cousin jumoke...but cousin Jumoke was mentioned once in the story(line 7,page 3)...somebody help me with question ten..
11-Apr-2017 08:34:47 ·
thestar; 1974.( Chpt.23 p.100(
11-Apr-2017 09:56:40 ·
peter samson; GOD BLESS YOU
15-Apr-2017 18:31:00 ·
mj chinago; Jumoke was tayo's girl friend before he left for his scholarship
Not his cousin
10-May-2017 22:45:50 ·
oluwadamife; No its modupe n nt jumoke.
11-May-2017 22:14:40 ·
mj chinago; Yeah your right
16-May-2017 17:01:06 ·
Abbas bin muhammad says;
THANKS ALOT
11-Apr-2017 08:53:04 ·
Green Ikechukwu says;
No15=a
No16=c(chapter21)
No17=c
No19=b
No21=c
No22=c
No23=b
No24=c
No25=b
No27=a
No28=Mr Richardson
No30=a(chapter 11)
Thats from me and the real answer would get the other answers soon
11-Apr-2017 08:55:40 ·
tifexx; No 28 is jonathan,read d'novel again it was mentioned jonathan is mr richardson first name while her mum is elizabeth
11-Apr-2017 12:02:20 ·
ethelchukwu; 28 is c
11-Apr-2017 12:20:49 ·
11-Apr-2017 19:22:39 ·
ketayn; 30 is C, Nancy Murdoch
25-Apr-2017 10:26:56 ·
chizzyflora; 28; full name is jonathan richardson
01-May-2017 09:06:44 ·
faithinchrist; yea, ur correct .Richardson is his surname
05-May-2017 14:21:12 ·
Green Ikechukwu; great fellas
08-May-2017 20:46:31 ·
ellasabras; how did u people know that this is the real answer
are u people myschool.com
09-May-2017 17:58:35 ·
Green Ikechukwu; @Ella We read the novel
11-May-2017 14:54:33 ·
ellasabras; mo ti gbo
shaa read more
best of wishes
12-May-2017 14:17:46 ·
Quoting: Green Ikechukwu;
"No15=a
No16=c(chapter21)
No17=c
No19=b
No21=c
No22=c
No23=b
No24=c
No25=b
No27=a
No28=Mr Richardson
No30=a(chapter 11)
Thats from me and the real answer would get the other answers soon
"
11-Apr-2017 08:55:40
Green Ikechukwu says;
No30=b(Nancy Murdoch )
11-Apr-2017 08:58:31 ·
Oprahl; You are wrong at 28. do you see any option with Richardson there?

The name Tony(Elizabeth's brother) and Elizabeth(his wife)do call him is 'Jonathan'
08-May-2017 11:05:43 ·
Quoting: Green Ikechukwu;
"No30=b(Nancy Murdoch )"
11-Apr-2017 08:58:31
Green Ikechukwu says;
I mean No30=c(Nancy Murdoch )
11-Apr-2017 09:01:36 ·
Olayemi Iseoluwa; this year question is it going to base on cbt
06-May-2017 07:32:23 ·
Olayemi Iseoluwa; this year question is it going to base on cbt practise question or syllabus
06-May-2017 07:33:18 ·
Green Ikechukwu; my dear all I can tell you is that all are necessary and advisable to looked into.
08-May-2017 20:32:46 ·
Olubayode Temidayo says;
1. C
2. B
3. D
4. D
5. C
6. C
7. B
8. A
9. C
10. A
11. C
12. C
13. C
14. D
15. A
16. C
17. C
18. C
19. B
20. B
21. C
22. C
23. B
24. C
25. B
26. B
27. A
28. C
29. D
30. A

The scholars in the house should kindly help me with the correction, if there is any to be corrected.
Thanks.
INTELLECT!
11-Apr-2017 09:38:21 ·
WAACUT; 29.C JANE.THEY HA
D s*x
13-Apr-2017 12:39:01 ·
chynel; 3.B
22-Apr-2017 11:38:01 ·
Alex4unit; (28) C (29) C (30) C
23-Apr-2017 20:58:04 ·
ibidunnioluwabunmi; 10)D 1974
26)C
28-Apr-2017 14:46:48 ·
Augusteno says;
1=c, 2=b, 3=b, 4=d, 5=c, 6=c,7=b,8=a,9=c,10=d,11=c,12=b,13=c,14=d,15=a,16=c,17=c,18=c,19=b,20=not sure,21=c,22=c,23=not sure, 24=c, 25=b, 26=a, 27=a, 28=c, 29=c, 30=c
11-Apr-2017 09:41:51 ·
D.Geoff; Trés bièn!
Lemme help you finish up
20. B
23. B
26. C
11-Apr-2017 16:27:07 ·
CHIOMAOGBONNAJGMAIL.COM; BUT ARE U GUYS SURE DIS EXACT QUESTIONS WILL COME OUT?
09-May-2017 02:53:45 ·
ellasabras; madam,they are likely questions not expo
nawa
09-May-2017 17:56:17 ·
AFOBAJE2282 says;
My School.

oya do the corrections or post the correct answer
11-Apr-2017 09:49:38 ·
haydex says;
Oh guys ...you really tried
11-Apr-2017 10:07:48 ·
Abiolatunji; indeed they are trying a lot
18-Apr-2017 13:56:06 ·
blackfur; ikr...thanks
25-Apr-2017 00:33:23 ·
Isaactamson says;
So interesting
11-Apr-2017 11:00:23 ·


Type your comment in the box below
Register or Login to recieve alerts when there's an update on this information.
Name
Comment
SPAM Challenge
To permanently remove this captcha and make commenting easier, Register or Login.
Click the check-box below to start.